PONTOPPIDAN, ERICH (ERIK).

Den Danske Atlas. Eller Konge=Riget Dannemark, Med dets Naturlige Egenskaber, Elementer, Indbyggere, Væxter, Dyr og andre Affødninger, dets gamle Tildragelser og nærværende Omstændigheder i alle Provintzer, Stæder, Kirker, Slotte og Herre=Gaarde. Forestillet ved en udførlig Lands=Beskrivelse, saa og oplyst med dertil forfærdigede Land=kort over enhver Provintz samt ziret med Stædernes prospecter, Grund=Ridser, og andre merkværdige Kobber=Stykker. 7 Bd.

Kiøbenhavn, Godiche,1763-81. 4to. Indbundet i 7 ensartede, lidt senere, hldrbd. i flammet kalv. Rygforgyldning og forgyldte skindtitler på rygge. Stempel på titelblade. Spredte brunpletter og spredte svage skjolder især i de første bind. Letter brugsspor. Med samtlige 295 kobberstukne plancher, prospekter, kort etc. Nogle af kortene er opklæbet, enkelte repareret for rifter. En del plancher med bruning i marginer og foldninger.


Originaltrykket af Danmarks topografiske hovedværk, her på trykpapir og med det ofte manglende bind 7 som omhandler Slesvig.

Order-nr.: 53671


DKK 25.000,00