FONTENAY, C.F.L. de. - UKOMPLET EKSEMPLAR.

Søe-Evolutioner eller En Orlogs-Flodes Ordener og Bevægelser saavel i Sigte af Fienden, som udaf Sigte, i Fliid af Bataille og andre Tilfælde. Uddragne af P. Paul Hostes Verk: L'art des armées navales. Og med en endeel Anmærkninger forbedrede.

Kjöbenhavn, Ernst Henrich Berling, 1743. Lille folio. Senere hldrbd. med rygforgyldning og forgyldt titel. Ryg med lette brugsspor. Mangler titelkobber, titelbladet og 3 dedikationsblade. Titelblad i nyere afskrift. (4),128 pp. samt 67 (af 68) kobberstukne plancher, hver med talrige figurer. Sidste blad mangler ligeledes (pp.129-30). Forrest i bogen nogle svage skjolder og brunpletter, såvel i teksten som på plancherne.


Originaltrykket, men ikke komplet. "Trykt af Ernst Henrich Berling og er et af de første store arbejder han udførte. Som Brødskrift er anvendt en temmelig stor Fraktur, og som Udsmykning er brugt store, ret grove Friser og Vignetter samt Stregslyngninger, alt i Trøsnit. Bogens Titekobber og de 68 Helsides-Kobbere med instruktive Opstillinger er tegnet of stukket af en Amatør, Søløjtnant H.C. Ullrich (der modtog en kgl. Dusør paa 200 Rdl. for Arbejdet), og Resultatet er da også ret ringe, dog er flere af Tavlerne med Flaadeformationer og sirligt udførte Skibstegninger af en vis dekorativ Virkning. Oversættelsen til Dansk er foretaget af C.F. Wadskiær." (Birkelund nr. 87).

Order-nr.: 54201


DKK 4.500,00