(PONTOPPIDAN, ERIK),

Menoza, En Asiatisk Printz, Som reste werlden omkring, För at söka Christna, I synnerhet uti Indien, Spanien, Italien, Frankrike, Engeland, Holland, Tyskland och Dannemark, Men fant litet af thet han sökte. Ifrån Danska Språket öfwersat. 1.-3. Delen (kpl.).

Wästerås, Joh. Laur. Horn, 1771-73. Indbundet i et samt helldrbd. med ophøjede bind på ryggen, rygtitel og rygforgyldning (som dog er svag). Blindtrykte rammer på permer. Med en af 2 stroppe med messinglukke. XII,(4),326,(1);(6),312,(2);(6),447,(3) pp. Udmærket velbevaret eksemplar med lidt ubetydelige brunpletter. Gl. ejernavn på titelblad.


Første svenske udgave af Pontoppidans pietistiske roman, som først udkom i København 1742-43. Den rejsende hovedperson, Menoza blev døbt og kristnet af de danske missionærer i Trankebar, og som det fremgår af titlen kommer han viden om i verden. Rejsen ender i København, og overalt er det overvejende de religiøse forhold som omtales. Bogen var i lange tider yndet folkelæsning og blev oversat til flere sprog.

Order-nr.: 34183


DKK 1.500,00